Oogbescherming

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Een miniem, onzichtbaar metaalsplintertje of een spat van een chemische stof kan pijnlijke en soms onherstelbare oogschade tot gevolg hebben. Ook straling, zoals ultraviolet- en infraroodstraling vormen een niet te onderschatten risico.

Oogbescherming

In eerste instantie moet gekeken worden naar maatregelen die het dragen van een beschermingsbril overbodig maken. Als dit niet mogelijk is, moet de blootstellingstijd worden verkort. In andere gevallen moet de werkgever veiligheidsbrillen beschikbaar stellen. Daarbij heeft hij de keuze uit verschillende soorten en modellen. Een goede veiligheidsbril beschikt over een CE-markering en een gebruiksaanwijzing waarin het doel en de bescherming beschreven staan. Het dragen van veiligheidsbrillen kan worden bevorderd door medewerkers te betrekken bij het maken van de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E).

Veiligheidsbril kopen?

Bij Arbomag kunt u veiligheids brillen bestellen, ook kunt u een offerte opvragen. Wij zullen zo spoedig mogelijk een passend voorstel te doen. Arbomag staat voor goede service en snelle levering!

 

Wat is het assortiment in de veiligheidsbrillen?

Veiligheidsbrillen en ruimzichtbrillen

Veiligheidsbrillen, overzetbrillen en ruimzichtbrillen beschermen alleen de ogen en zijn alleen geschikt tegen gevaren als (grof) stof, slijpspatten (spaanders) en vloeistofspatten die niet gevaarlijk zijn voor de huid.

Veiligheidsbril: deze lijkt qua montuur op een gewone bril, maar de glazen zijn van speciaal materiaal: gehard glas of polycarbonaat.

Overzetbril: wordt over een gewone bril gezet om deze te beschermen tegen beschadiging.

Ruimzichtbril: beschermt de ogen en de eigen bril en biedt rondom de ogen bescherming tegen stof.

 

Aandachtspunten  voor veiligheidsbrillen, ruimzichtbrillen en overzetbrillen:

  •  antifog-coating voorkomt (tijdelijk) beslaan van de brillen;

  •  overzetbrillen en ruimzichtbrillen moeten goed aansluiten op het gezicht; en

  •  een goede veiligheidsbril is hittebestendig en kan tegen spatten van zuren en logen.

Verder zijn er ook beschermbrillen: deze worden meestal gebruikt als overzetbril voor mensen die een werkplek tijdelijk bezoeken.

Lasbrillen

Bij autogeen lassen beschermen lasbrillen alleen de ogen tegen infraroodstraling. Is bescherming van het gezicht noodzakelijk, dan dient een gelaatsscherm gebruikt te worden. Aandachtspunten voor lasbrillen:

  •  een goede lasbril heeft vaak polycarbonaat-glazen; en 

  •  een lasbril moet onbrandbaar zijn.

 

Wanneer gebruik je een veiligheidsbril?

Het oog is verantwoordelijk voor 90% van onze zintuiglijke indrukken. Bij veel werkzaamheden kunnen splinters, (stof)deeltjes en brokstukken vrijkomen, die in de ogen kunnen komen en die uw netvlies kunnen beschadigen. Daarom is het dragen van een goedgekeurde veiligheidsbril van groot belang.

De veiligheidsbril is breed inzetbaar.

De veiligheidsbril dient ter bescherming van de ogen tegen spattend/ of rondvliegende deeltjes van materiaal. Het gebruik van een veiligheidsbril is in gevolge de Arbowet en het daaruit voortvloeiende arbobesluit in veel situaties verplicht