Brandblussers

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Brandblusser

Bent u op zoek naar een brandblusser? Bij Arbomag kunt u de brandblussers bestellen! Ons assortiment brandblussers zijn van hoogwaardige kwaliteit tegen een sterke prijs!

 

Welke brandblussers heeft Arbomag in het assortiment?

Poederblusser, Koolzuursneeuwblusser, Schuimblussers, Vetblussers. In verschillende volumes. Ook diverse opbergsystemen ten behoeve van de brandblussers!

 

Waar zijn de blusmiddelen toepasbaar?

Onderzoek veilig gebruik blusdekens In september 2014 heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoek gedaan naar het gebruik van blusdekens. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat blusdekens zeer geschikt zijn voor kleine beginnende branden en kledingbrand, maar dat ze niet geschikt zijn voor het blussen van frituurbrand (vlam in de pan). Dit geldt voor alle blusdekens die op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn. Vanaf vanavond zal in de landelijke media het publiek worden geïnformeerd over dit onderzoek onder de noemer: ‘Onderzoek leert: Gebruik geen blusdekens voor frituurbranden’.

 

Gebruik van blusdekens

Een blusdeken is een prima brandblusmiddel voor kleine beginnende branden tot de grootte van een voetbal of voor kledingbrand. De deken is gemaakt van geweven glasvezel, een materiaal dat zeer slecht brandt. Door de vuurhaard volledig af te dekken met de deken, wordt de zuurstof ontnomen, waardoor het vuur dooft.

 

Gebruik een vetblusser bij vlam in de pan.

Voor het blussen van frituurbrand is een blusdeken niet geschikt. Dit komt doordat het lastig is om de vuurhaard in zijn geheel af te dekken. Voor het blussen van een frituurbrand raden wij het gebruik van een vetblusser aan. Een vetblusser kan gebruikt worden bij alle keukenbranden.

In de woningbouw, industrie, scheepvaart, voertuigen, caravans, garages